Данас почиње Јунски фестивал

Првим програмима у Градском музеју Културног центра Врбаса и на Тргу Николе Пашића, вечерас у Врбасу почиње Јунски фестивал.

За 17.00 часова у Градском музеју заказано је предавање о традиционалном музичком инструменту тамбурици, о којем ће говорити виши кустос ГМ Боро Војиновић, уједно и мајстор за израду тамбура и дугогодишњи свирач.

У 17.30 часова на Тргу Николе Пашића биће уручене награде најбољим учесницима литерарног и ликовног конкурса Одељења за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", на тему "Дај ми крила један круг", који је био расписан у поводу Јунског фестивала.

За 18.30 часова на истом месту, заказано је књижевно вече са Мирјаном Бобић Мојсиловић, списатељицом, новинарком и сликарком. Објавила је романе Дневник српске домаћице (2000), Happy End (2002), Мајке ми, бајка (2003), Оно све што знаш о мени (2005), Твој сам (2006), Срце моје (2007), Азбука мог живота (2008), Глад (2009), Господин погрешни (2010), Тражи ме (2012), Твој анђео чувар (2016), кратке приче Баба, немој ништа да ме питаш (1997) и збирку поезије Обећао си ми (2016). Ауторка је шест позоришних комада Сузе су О. К., Верица међу шљивама, Позови М ради ужитка, Последња шанса, Погоди ко долази на вечеру, Свлачење, који су извођени у Народном позоришту, Атељеу 212, Култ Театру, Звездара Театру, Академији 28 и на сцени КЦ Палилула. Дванаест њених наслова објављено је у Француској, Италији, Чешкој, Хрватској, Словенији и Македонији. Ауторка је неколико самосталних изложби слика. Била је један од првих аутора – самосталних издавача у Београду. Неколико пута је добила награду "Златни бестселер" и добитница је "Златне значке" Културно-просветне заједнице Србије.

Јунски фестивал организују општина Врбас и Туристичка организација општине Врбас, уз подршку Културног центра Врбаса, ЈБ "Данило Киш", Канцеларије за младе општине Врбас, Центра за физичку културу "Драго Јововић", Основне музичке школе Врбас, Атељеа 05 и других установа и друштава.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"