Песничко вече Фестивала поезије младих

У наставку Фестивала поезије младих у четвртак је, у дворишту Градског музеја Културног центра Врбаса, одржано Песничко вече. Са по две песме окупљенима су се представили Братислав Милановић, Верољуб Вукашиновић, Јелена Стојсављевић, Тијана Сладоје, Предраг Бјелошевић, Ђорђе Матић, Сунчица Радуловић, Растко Лончар, Милош Јанковић и Далибор Томасовић, док је у музичком делу наступао Камерни састав "Дуо С" који чине Сара Зубовић на флаути, и Стефан Тодоровић, ученици Музичке школе "Исидор Бајић".

"Успешно смо организовали и одржали 'Песнички митинг', чувени део Фестивала поезије младих у којем наступају песници, гости манифестације. Публици се представило десет врло значајних песника, различитих генерација и различитих поетика, тако да је и овога пута очуван ниво песничког митинга, једног од најпопуларнијих програма Фестивала поезије младих. Свој допринос успешној вечери приложили су млади виртуози Сара и Стефан, који су нам одсвирали неке класичне композиције", оценио је Бранислав Зубовић, секретар ФПМ. 

Песник и театролог Предраг Бјелошевић, председник Удружења књижевника Републике Српске, иако, како каже, није често долазио у Врбас, зна да у њему има изванредних песника од којих су му неки и пријатељи. "За њихово песничко дело се одувек знало и зна се, и за време бивше Југославије и данас када смо раздвојени. Мало је градова ове величине са тако добрим писцима. Стицајем неких околности долазим по други пут у Врбас у последњих неколико година, и иако нисам од писаца који су у младости јурили и данас јуре конкурсе и наступе, истински сам радостан што сам имао прилику да говорим стихове у Врбасу. Посебно се радујем виђењу са драгим људима и дружењу са њима", рекао је Бјелошевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"