У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

Ликовна галерија Културног центра Врбас организоваће у уторак, 28. марта, изложбу графика под називом "Из дубине", младих уметница из Београда Иве Димитријевић, Исидоре Јанцић и Тамаре Агић. Уз отварање изложбе присутни ће имати прилику и да присуствују презентацији дубоке штампе - бакропис и акватинта.

Ива Димитријевић рођена је 1999. године у Београду. Завршила је IX Гимназију "Михаило Петровић Алас", а дипломирала на Факултету ликовних уметности у Београду, сликарски одсек у класи Бранка Раковића. Тренутно је на мастер студијама на истом смеру, у класи професорке Биљане Ђурђевић. Излагала је на више изложби у Србији и иностранству.

Исидора Јанцић рођена је 1999. године у Гњилану. Завршила је XIII Гимназију 2018. године, након чега је уписала Факултет ликовних уметности у Београду, сликарски одсек. Дипломирала је на сликарском одсеку у класи редовног професора Добрице Бисенића. Уписала је мастер студије на графичком одсеку под менторством редовног професрора Катарине Зарић. Учествовала је у више групних изложби у Србији и иностранству, а имала је и три самосталне изложбе од којих је једна била у детињству. Добитница је три награде и једне похвале за графику.

Тамара Агић рођена је у Београду 1997. године. Завршила је V Гимназију у Београду. Дипломирала на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду у класи професора Добрице Бисенића 2021. године. Завршила је мастер студије графике у класи професорке Катарине Зарић, на Факултету ликовних уметности у Београду, 2022. године, где је тренутно на првој години докторских студија. Била је стипендиста Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта републике Србије за школску 2021/2022. годину. Од 2020. године активно излаже на изложбама у земљи и иностранству.

Отварање је заказано за 19.00 часова.

КУЛТУРА

Завршен 34. Невенов фестивал деце песника

04. јун 2023. КУЛТУРА

Завршен 34. Невенов фестивал деце песника

Искра Ђуришић, ученица Основне школе "Јован Јовановић Зма...

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

29. мај 2023. КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

Жири 34. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу ...

Отворен 55. Фестивал поезије младих

24. мај 2023. КУЛТУРА

Отворен 55. Фестивал поезије младих

У Врбасу је отворен 55. Фестивал поезије младих.

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

16. мај 2023. КУЛТУРА

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

Први програм овогодишње манифестације "Музеји за 10" - из...

Врбас део манифестације Музеји за 10

15. мај 2023. КУЛТУРА

Врбас део манифестације Музеји за 10

Градски музеј Културног центра Врбаса и ове године биће д...