Foklorni ansambl i orkestar Doma kulture Vrbas gostovali u Sardiniji

Foklorni ansambl i orkestar Doma kulture Vrbas gostovao je na 10. Međunarodnom folklornom festivalu koji se održavao od 19. 08.do 3. 09.u Sardiniji, u gradu Nuoro. Na ovogodišnjem Festivalu učestvovali su i predstavnici  Ekvadora, Senegala, Španije, Letonije kao i više ansambala iz Italije.

"Kakav su utisak ostavili vrbaški folkloraši koji su predstavljali našu zemlju na ovom Festivalu, najbolje govori to da su  organizatori posumnjali da se radi o profesionalnom ansamblu", rekao je  direktor Doma kulture Goran Kaluđerović, dodavši da je ovaj ansambl prevazišao amaterske okvire. 

Tokom dve nedelje boravka vrbašani su imali osam nastupa u 6 gradova Sardinije na kojima je bilo prisutno po 1000 gledalaca u proseku, a u dva navrata koncerte je prenosila televizija RAI.

Prema rečima Kaluđerovića, odlazak u Sardiniju je značajan pre svega zbog toga što je to bila prilika da se naša zemlja predstavi u pravom svetlu Gostovanje Folklornog ansambla u Sardiniji su pomogli Fabrika ulja i biljnih masti "Vital", Fabrika šećera "Bačka", Industrija mesa "Karneks", "Figrad" kao i Ministarstvo za kulturu Srbije i opština Vrbas

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"